En çılgın yolcu salonu

Şezlonga uzandınız. Güneşlenerek uçağınızı bekliyorsunuz. Bu hayal, Barbados Grantley Adams Uluslararası Havalimanı’nda gerçek oluyor. Virgin Atlantic Havayolları, deniz kenarındaki havalimanının kumsalına ‘özel yolcu salonu’ açıyor.

Haberin Devamı

Havalimanında uzun saatler sıkılmadan beklemenin en iyi yolu özel salonlar. ‘Lounge’ olarak adlandırılan bu salonlardan o havayolunda business class’ta uçuyorsanız veya mil programında özel statüye sahipseniz yararlanabiliyorsunuz. Bazı havalimanlarında ise havayolu şirketleri veya bağımsız salonlar bu hizmeti ücretli olarak da verebiliyor.  Sakin bir ortam, ücretsiz ikram, bazı salonlarda masaj, spa hizmeti bu salonların en önemli özellikle arasında. Birçok yolcu hem dinlenip biraz kestirmek veya çalışmak için bu salonları tercih ediyor.

İŞTE DEPARTURE BEACH

Lounge hizmetinde Mayıs 2018’den itibaren yeni bir konsept başlıyor. İngiliz çılgın iş adamı Sir Richard Branson’un kurduğu Virgin Atlantic Havayolları, gelecek yıl bir ilke imza atacak. Karayiplerdeki Barbados Adası’ndaki Grantley Adams Uluslararası Havalimanı’nda ‘Departure Beach’ adı verilen yeni bir özel yolcu salonu hizmete girecek.
Havayolu yetkilileri, genellikle uçuşların akşam saatlerinde olduğunu belirterek “Yolcular, öğlen otelden çıkıyorlar. Uçuşları için uzun saatleri rahatlıkla bekleyecekleri bir hizmet vereceğiz” diyor.


Haberin Devamı


İŞLEMLERİNİZİ YAPIN

Kulüp-özel yolcu salonu karışımı lounge, Carlisle Koyu’nda inşa ediliyor. Yolcular, salona girdikten sonra check-in işlemlerini yapacak. Bavullarını görevlilere teslim edecek. Sonrası size kalmış. İsterseniz barda oturun, soğuk içeceklerin tadına bakın. Veya mayonuzu giyin, güneşlenmek için son dakikaları kaçırmayın. Veya denize girin…

DUŞUNUZU ALIN UÇAĞA GİDİN

Denize girmek istemeyenler için klimalı bir salon ve çocuk oyun alanları da hizmetinizde. Erken gelip sahilin tadını çıkardıktan sonra duşunuzu alın ve uçağa geçin. Virgin Grubu, Departure Beach’i isteyenlere ücretli olarak açmayı da planlıyor. Kişi başına 25 dolardan başlayan fiyatlarla girmek mümkün olacak. Fiyata alkolsüz içecekler de dahil olacak.

ÖDÜLLÜ SALONLAR

Havayolu şirketleri farklı hizmetleri ile salon hizmeti veriyor. Bu yıl Paris Havacılık Fuarı’nda verilen ve sektörün en saygın değerlendirme kuruluşlarının başında gelen Skytrax, en iyi yolcu salonlarını sıraladı. Türk Hava Yolları’nın Turkish Do&Co tarafından işletilen İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki Lounge İstanbul, ‘en iyi business özel yolcu salonu’ seçilirken sunulan ikramda da ödül aldı.

İŞTE EN İYİLER

En iyi first class lounge: Qatar Havayolları
En iyi business class lounge: Türk Hava Yolları
En iyi bağımsız lounge: Plaza Premium
En iyi havayolu ittifakı lounge: Star Alliance
En iyi first class lounge ikramı: Lufthansa
En iyi business class lounge ikramı: Türk Hava Yolları
En iyi lounge spa hizmeti: Tayland Havayolları

Haberin Devamı


Yeni konsept: SPA

Özel yolcu salonlarında spa konusundaki hizmetler büyük talep görüyor. Havayolları özellikle yolcuların aktarma yapıp salonlarda uzun süre geçiren havalimanlarında bu salonlarında spa hizmeti öne çıkıyor. Masaj ve havuzun yanı sıra salonlarda kuaför hizmeti de veriliyor.

Yazarın Tüm Yazıları