Glasgow’un en güzel 6 lezzet mekânı

İskoçya’nın en büyük şehri Glasgow, beni Edinburgh kadar etkilemedi. Kıyasla gezip görecek daha az şey var şehirde. Ama ciddi büyükte müzeleri, bir dolu dükkân ve mağazalarıyla Glosgow, çok güzel lezzet duraklarını barındırıyor. İşte Glasgow’un lezzet mekânları…

Haberin Devamı

Hayranlık uyandıran yemyeşil doğası, ilgi çekici kültürü, görkemli tarihi ve mistik havasıyla İskoçya’nın yıldızı son yıllarda giderek
Glasgow’un en güzel 6 lezzet mekânıparlıyor. İskoçya’nın en büyük şehirleri olan Edinburgh ve Glasgow tatlı bir rekabet içinde. Peki ama hangisi önde? Gezilecek yerler olarak Edinburg bir adım önde ama söz konusu çok güzel lezzetlerse Glasgow daha ağır basıyor.

Hanoi Bike Shop
Tapas şeklinde sipariş verdiğiniz bir Vietnam restoranı. Glasgow’un hip bölgesi West End’de yer alıyor. Vermicelli noodle ve havuç salatası, betel yaprağına sarılı dana etiyle yanında da Vietnam birası çok iyi gidiyor. Salaş dekoru benim çok hoşuma gitti. Öğle saatlerinde çok yoğun olabiliyor.

Glasgow’un en güzel 6 lezzet mekânı

Brew Dog
İskoçya’nın Fraiserburgh kasabasında doğmuş ve asıl ününü Glasgow’da kazanıp dünyaya yayılmış bir biracı. Kaliteli bira nerede içebilirim diye soranların gitmesi gereken ilk adres BrewDog. Mekânda farklı markalara ait dört bardaklık bira tadımları da yapabilirsiniz.

Glasgow’un en güzel 6 lezzet mekânı
 
Ox & Finch
Kendilerini paylaşımcı, rahat ve çağdaş olarak adlandıran ve bu tanımlara gayet iyi uyan yaratıcı bir restoran. Dünya mutfaklarının füzyon lezzetlerini ortaya paylaşmalık şeklinde servis ediyorlar. Prosciutto, incir ve buffalo mozarella tabağı, cacıklı deniz tarağıyla ızgara Angus budu mutlaka tatmanız gereken lezzetlerden bazıları.

Haberin Devamı


Glasgow’un en güzel 6 lezzet mekânı

The Raven
Barbekü etler arayanlar! Size The Raven’a alalım. Burası hem bar hem de bir restoran. Uzmanlık alanları biralar ve smoked adı verilmiş ızgara etler. Çeşitli soslarla kaburgaları, steakleri ve tavukları afiyetle yiyorsunuz. Bunları ister tek tek istersenizde combo şekilde sipariş edebiliyorsunuz. Genellikle çatal bıçak yerine ellerin kullanıldığını belirteyim. 

Glasgow’un en güzel 6 lezzet mekânı

Chaoprhaya
Thai yemeklerinden hoşlananlar için adres Chaoprhaya. Thai Red Prawn Curry ana yemek için lezetli bir alternatif.  Chicken Satay, fish cakes ve egg rollsdan oluşan başlangıç tabağı da birçok lezzeti bir arada denemek isteyenler için birebir. Kokteyllerini de es geçmeyin.

Glasgow’un en güzel 6 lezzet mekânı

Bread Meats Bread
Dışındaki uzun kuyruğu görüp, beklemeyi göze aldığımız ve karşılığını da misli misli aldığımız bir burgercı. Blue Cheeseli olan burger’a bayıldım. Ayrıca bacon ve erimiş peynirle servis edilen patates kızartmaları muhteşem. Burayı mutlaka denemelisiniz.

Glasgow’un en güzel 6 lezzet mekânı

www.tadindaseyahat.com



Yazarın Tüm Yazıları