Altın fiyatlarında gerileme

Güncelleme Tarihi:

Altın fiyatlarında gerileme
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2024 07:00

ALTIN fiyatları Ortadoğu’daki gerilimin azalması ve Fed’in faiz oranlarını yüksek tutacağına dair işaretlerin etkisiyle geriledi. Önceki gün neredeyse iki yılın en büyük günlük düşüşünü kaydeden ons altın dün de kayıplarını sürdürdü.

Haberin Devamı

Değerli metal, İsrail ile İran arasındaki anlaşmazlığın artacağı endişelerinin azalmasıyla pazartesi günü yüzde 2.7 oranında değer kaybederek ons başına 2 bin 300 dolara kadar geriledi. Dün de düşüşünü sürdüren ons altın, önceki günkü kapanışa göre yaklaşık yüzde 1 düşerek 2 bin 295 dolara gerilemesinin ardından saat 10.30 itibarıyla yüzde 0.8 azalışla 2 bin 310 dolar seviyesinden alıcı buldu. Önceki gün, altının ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 2.4 azalışla 2 bin 433 liradan tamamlamasının ardından dün resmi tatil nedeniyle piyasalar kapalıyken önceki kapanışının yüzde 0.7 altında 2 bin 416 lira seviyesinden işlem gördü. Çeyrek altın 4 bin 190 liradan, Cumhuriyet altını 16 bin 690 liradan satıldı.

Haberin Devamı

ITC Markets kıdemli döviz analisti ve uluslararası ekonomist Richard Grace bir notunda, Ortadoğu’daki gerilimin azalmasının bir miktar kâr elde edilmesini sağladığını ve altın fiyatlarındaki son artış göz önüne alındığında bazı taktiksel açığa satışların gerçekleşmiş olabileceğini söyledi.

GÖZLER FED’DE

Külçe altın, jeopolitik risk, merkez bankası alımları ve Çinli tüketicilerden gelen taleple desteklenen kazançlarla şubat ayının ortasından bu yana yaklaşık yüzde 16 yükseldi.

Öte yandan, yatırımcıların gözü Fed ve ABD’nin ekonomik verilerinde. Analistler, Fed’in politika faizini Temmuz 2023’ten bu yana son 23 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5.25-5.50 aralığında tutmasına rağmen son dönemde ABD’de açıklanan verilerin ekonomideki canlılığa işaret ettiğini anımsatarak, bu durum para piyasalarındaki fiyatlamaları da zorlaştırdığını ifade ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!